Kongre Katılım Bilgileri

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Dünya'da her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit bilimdir, fendir.”

Her bilim dalında özgün ve yenilikçi çalışmalar yapmak bilimsel olarak toplumların ilerlemelerine olanak sağlar. Bunun için de bilimlerin toplum kültürlerinin bir parçası olması gençlerimizin daima bilim ışığında yürümeleriyle mümkündür. Gençler bilimin meşalesidir. Bu meşalelerin her daim yanabilmesi için öğrencilerimizin bilimle yürümeleri büyük önem taşır.

Türk Fizik Derneği olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 8.sini düzenlediğimiz öğrenci kongremizde öğrencilerimize bilimin önemi, Fiziğin bilimdeki yeri ve bilimsel çalışmalar konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz.

Öğrenci kongresine Lise ve Üniversite Öğrencileri yanında bilimsever, her branşta öğrenciler katılabilirler.

Tüm öğrencilerimizi kongremize davet ediyoruz.

Sevgili Öğrenciler,

Türk Fizik Derneği 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği’nde yapacağınız Sözlü veya Poster Sunumları ilgi duyduğunuz HERHANGİ BİR ALANDA ve BİLİNEN  BİR KONUDA basit bir araştırma yaparak sunabilirsiniz. Amaç Lise ve Üniversite öğrencilerinin araştırma yapma deneyimi kazanması, bilim kültürüne sahip olması ve bilimi sevmesini sağlamaktır.

DİNLEYİCİ OLARAK KATILIM

Türk Fizik Derneği 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği ‘ne dinleyici olarak katılmak isteyenlerin öncelikle,

sitesinden formu doldurarak kayıt olmaları gerekmektedir.

BİLDİRİ İLE KATILIM

Türk Fizik Derneği 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği’ne sözlü veya poster bildiri ile katılmak isteyenlerin özetlerini gönderebilmeleri için öncelikle,

sitesinden formu doldurarak kayıt olmaları gerekmektedir, daha sonra özetlerini bu formun içerisindeki ‘’Poster/Sözlü Sunum Özeti’’ kısmına yüklemeleri gerekmektedir. Hiçbir şekilde e-posta yoluyla özet kabul edilmemektedir.

Önemli Not: Bildiri ve sunum dili Türkçe ve İngilizce'dir. Bir Sözlü veya Poster bildiri sadece bildiriyi sunacak kişi tarafından forma yüklenmelidir. Bildiri için hazırlanacak Davet Mektubu, Yaka Kartı, Sertifika sadece yükleyen kişi adına hazırlanacak olup ikinci, üçüncü vs. kişiler için hazırlanmayacaktır.

Bildiriyi hazırlayan diğer kişiler eğer kendileri başka bir bildiri sunmayacaklarsa Kongreye Dinleyici olarak kayıt olmalıdırlar.

Türk Fizik Derneği 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği ‘ne sözlü veya poster bildiri ile katılmak üzere başvuruda bulunan katılımcıların gönderdikleri özetler “TFD-8 Bilim Kurulu” tarafından değerlendirilecektir.

Gönderilen bildiriler “Hakem değerlendirmesi sonucuna göre” uygun görülmeleri halinde kongre programına alınacak olup düzenleme kurulunca yapılacak program dâhilinde sunulabilecektir.

Bildiri özetleri, özet gönderimi için son tarihinden itibaren düzenleme kurulunca yapılacak etkinlik programı dâhilinde kongre web sayfamız

‘da ilan edilecektir.

Bildirinizin özetini kayıt sistemi üzerinden tarafımıza iletmeniz gerekmektedir. Özetler online olarak yükleneceğinden herhangi bir özet şablonu bulunmamaktadır. (Özetinizdeki metin en fazla 1000 karakter olacak şekilde eklenebilecektir.)

Sözlü sunum olarak düşünülen çalışmalar Bilim Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmede poster sunumu olarak değerlendirilebilecektir.

Sözlü sunumlar 12 dakika + 3 dakika tartışma olarak sınırlandırılmış olup, sunumlar konulara göre ayrılmış 5 salonda yapılacak ve hangi sunumun hangi salonda olacağı programda belirtilecektir. Sözlü sunumlar flash bellek veya cd gibi ortamlarda Microsoft Powerpoint aracılığıyla hazırlanması gereklidir.

Poster sunumları için düşey 100 cm, yatay 70 cm büyüklüğünde alan tahsis edilecektir. Posterlerin maksimum boyutlara uyacak şekilde tek bir fotoğraf kağıdı/plastik/normal kağıda bir bütün ve renkli olarak bastırılması tavsiye olunur. Poster sunumların hangi gün olacağı yine programda belirtilecektir.

FOTOĞRAF YARIŞMASI

31 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Türk Fizik Derneği tarafından düzenlenecek olan 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliğinde gerçekleşecek olan Bir Doğa Olayının Görüntülenmesi Fotoğraf Yarışması’na katılmak isteyenlerin öncelikle,

sitesinden formu doldurarak kayıt olmaları gerekmektedir.

tfd8ogrenci@gmail.com

adresinden kabul edilecektir. Fotoğrafları gönderirken fotoğrafınızı açıklayan bir cümle/paragraf yazabilirsiniz.

Fotoğrafları gönderebileceğiniz son tarih 16 Ağustos.
Bir fotoğraf ile katılım sağlanabilecektir.

Daha fazla bilgi için Yarışma Şartnamesi sayfasını ziyaret edin.